Transparent jadłospis szkoły

Data

I, II ŚNIADANIE

 OBIAD

PODWIECZOREK

22.04.2024 r.
PONIEDZIAŁEK

I. Zupa mleczna: kasza manna na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, ogórek zielony, rzodkiewka.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ryż zapiekany z jabłkami cynamonem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa: z czerwonej soczewicy z ziemniakami na udkach, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

23.04.2024 r.
WTOREK

I. Zupa mleczna: płatki wielozbożowe z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, pasta serowa, pomidor, szczypiorek.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza kuskus, filet drobiowy, w sosie śmietanowo cebulowym, ćwikła z chrzanem. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: jarzynowa na udkach z brokułem ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

24.04.2024 r.
ŚRODA

I. Zupa mleczna: płatki owsiane na mleku. Kanapka: chleb z masłem, szynka, papryka, ogórek kiszony.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem, mus truskawkowy. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: barszcz czerwony z wędliną ziemniakami, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

25.04.2024 r.
CZWARTEK

I. Zupa mleczna: płatki jaglane na mleku. Kanapka: bagietka z ziarnami, masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek.
II. Chrupki kukurydziane bananowe.

Zawiera alergeny: gluten, soja, orzechy, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki z ryżem mięsem sosem pomidorowo warzywnym. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, seler, gorczyca, mleko i produkty pochodne.

Zupa: ogórkowa na udkach z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne.

26.04.2024 r.
PIĄTEK

I. Zupa mleczna: płatki kukurydziane z mlekiem. Kanapka: chleb z masłem, pasztet, ogórek kiszony, natka pietruszki.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, białko sojowe, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba w panierce, surówka z kiszonej kapusty. Kompot wieloowocowy.

Zawiera alergeny: gluten, ryba, jajko, mleko i produkty pochodne.

Zupa: tarte ciasto na rosole z warzywami, natką pietruszki, koperkiem.

Zawiera alergeny: gluten, seler, jajko.

 * zastrzega się zmian w jadłospisie